dilek'çe

dilek'çe

10 Eylül 2014 Çarşamba

BEBEKLER NE İSTER?

        Anneliğin  içgüdüsel  bir olgu olduğu söylenir  hep.Hamilelik surecinin bu olguya katkısı olduğunu düşünüyorum aslında. Düşünsenize 9 aylık bir periyottan bahsediyoruz.Gece ve gündüz 24 saat boyunca bedenimiz, ruhumuz her anlamda bu mucizevi olaya hazırlanıyor. 9 aylık bekleyişin ardından kucağınıza aldığınız masum ve minik varlığı tasvir etmek,yaşadığınız duyguları anlatmak hiç kolay değil. Anlatılamaz yaşanır dedikleri olay bu.
        Doğum öncesi hazırlıklar, bebek için gerekli eşyalar,alışveriş telaşından ziyade doğum sonrası bebekle baş başa kalmak ,ve ne yapacağını bilemeyenler için olacak bu yazım.
Çok basit bir giriş olacak ama en temel ihtiyaçları sevgi ve ilgi.Bebeğinizle ilk andan itibaren iletişime geçmek onun gözlerinin içine bakıp yalnız olmadığını sürekli yanında olacağınızı aşılamak onun kendini  güvende hisettmesini sağlayacaktır.
        Bebeğinizle sürekli konuşun inanın sizi duyuyor ve anlıyor olacaktır.Ona evinizi anlatın odasını anlatın.Ağaçları kuşları, kısaca hayata dair her şeyden bahsedebilirsiniz.Bu bebeğinizin gelişiminde de önemli rol oynayacaktır.
       Bebeğinizin ihtiyaçlarına olabildiğince hızlı cevap vermekte önemli. Bebekler sabretmeyi,beklemeyi bilmezler.Beklentilerine cevap alamadığında huzursuzlanacaktır
        En önemli sorun gaz sorunu. Bebeklerde en önemli sorun gaz sorunu. Ben gaz sorununa çözümü masaj yaparak ve sıcak jel uygulayarak buldum.
(medikal malzeme satan yerlerden temin edebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder